Saray

Om små vardagliga lyckorus och att falla platt som en pannkaka. Det jag är duktig på, det jag är urusel på och det jag helt enkelt vill förbättra. Bilda din egen uppfattning along the way. Jag är här.

söndag 27 juni 2010

Chocolate Chip Cookies

... och på begäran, här kommer kexen jag skrutit så på.
Jag brukar alltid improvisera lite men här kommer grundreceptet...

Detta behöver ni:

2 dl farinsocker
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl smör (lite mer än 150g tror jag)
2 stora ägg (vanliga går bra också)
6 dl mjöl
1 tsk matsoda
1/4 tsk salt
200g mörkchoklad (t.ex.)

Ugn 175°.

1. Börja med att sätta smöret i micron ca 20 sekunder i en porslinsskål. Det mjuknar en aning med det ska inte vara helt smält. Vispa med elvisp socker, farinsocker och vaniljsocker så att allt blandas. Sen i med smöret och vispa så det blir pösigt, sen vispar ni i äggen, ett i taget.

2. Blanda i en annan skål matsoda, salt och mjöl.
När allt blandats ihop så häller ni i mjölblandning, 
lite i taget och vispar allt så det blir jämnt.

3. Grovhacka chokladen och vänd i den och rör om.

4. Sen klickar ni ut smeten på bakplåtspapper, rågade matskedar i runda bollar som ni plattar till lite med fingrarna, avståndet så att det ryms ungefär tre bredvid varandra, de flyter snabbt ut.

Sen 9-11 minuter lite beroende på ugn, och så är det klart!

Ifall man vill ha chokladkex i stället så tar du kakaopulver (inte O'Boy) och vänder i mjölblandning innan du blandar ihop allt. Och så kan du byta ut mörchokladen mot exempelvis vitchoklad eller nötter.


Saray kl. 14:35:00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

‹
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Saray
Om kärlek, om musik, om att tappa bort sig själv för att sedan hitta sig själv igen. Jakten på lycka och drömmar. Jag älskar smaken av ord. Kan du komponera ord kan du skapa de vackraste melodierna. Det är viktigt för mig att glada och jobbiga fragment av mitt liv skrivs ner och dokumenteras. Här får Du chansen att följa med. Är du med?
Visa hela min profil
Använder Blogger.