tisdag 24 mars 2009

Recept


Här kommer då mitt egna recept på en mycket lättlagad, rätt lätt, nyttig, mättande och framförallt übergod måltid..

För ca 4 pers. behöver du:
(Sätt först ugnen på 225 grader och låt frysta räkor rinna av och tina i en sil)

  • 4 ugnspotatisar (jag använde Rosamunda)
  • 250-300g lax
  • 150g skalade räkor
  • dill
  • 2msk pressad citronsaft
  • 1dl créme fraiche
  1. Slå in potatisen i foliepapper, eventuellt kan du olja in dem med lite matolja men det är inte livsviktigt. Sätt in dem i ugnen när ugnen är varm och "grädda" i 1 timme (plus/minus beroende på ugnen, vår suger så potatisen var i lite längre än en timme...)
  2. Stek laxen på medelvärme på skinnsidan några minuter för att lättare få bort skinnet, strö på lite salt och vitpeppar efter eget tycke. Vänd sedan på laxen och ta bort skinnet, krydda enligt samma procedur och stek tills laxen är genomstekt och fint ljusrosa.
  3. Hacka dillen, pressa citronen och rör ihop dem tillsammans med räkor och créme fraiche. När laxen är färdig skär du den i rätt små bitar och rör ner dem i samma röra.
  4. Sen är det bara att vänta på potatisen att bli färdig. Öppna foliet, skära ett kryss i potatisen, fyll den med röran och njut.



2 kommentarer:

Anonym sa...

Både låter och ser gott ut! ;)

Saray sa...

Det är det också! Prova! :)