måndag 23 maj 2011

Dizziness

Har varit väldigt hyschpysch i bloggen den senaste tiden om mitt fysiska välmående i bloggen, eftersom jag känt att det inte har något att göra på en allmän sida. Men häromdagen fick jag faktiskt ett personligt mejl till min inbox angående min hälsa och nu blir jag ju tvungen att ta tjuren vid hornen. Har under många månaders tid nu haft allt mellan svindel, huvudvärk, magont, små kramper i bröstkorgen, och som kronan på allt ständigt hög puls, även när jag bara ligger ner. Har inte kunnat träna eller ens jogga lätt och jobbet blir rätt tungt efter bara några timmar.
Har länge funderat på vad det kan vara men aldrig gjort något åt det och under senare tid har det även gått över till trötthet och oförmåga att hålla vatten i kroppen längre särskilt länge.
Så det slog mig. Och jag blev rädd.
I morse bestämde jag mig för att göra en sockerdetox, allt socker ska ut ur systemet förutom det som kommer naturligt genom frukt och sånt. Jag är rädd att jag ska få diabetes.


Är det någon här som har erfarenhet om det här? Eller någon som har någon idé på vad det annars skulle kunna vara som själv har haft liknande symptom. Det hjälper inte att kolla upp det på google, det har jag redan gjort, vill helst ha säkra källor.Nu sticker jag till Jakobstad! Puss på er!

9 kommentarer:

Sonja sa...

Det kan också komma av stress, försök varva ner, vila! Du behöver inte ha något att göra hela tiden, vila så går det går om. Då är det igen roligt att träna och göra saker :)

Sussu sa...

Jag har på sistone haft EXAKT samma symptom, och några till. Vilopulsen ligger verkligen konstant på över 120 slag i minuten även om jag vilar, något som de på HVC trodde att hade samband med en infektion i lungorna jag hade för ett par månader sedan. Åt antibiotika men dock pulsen går inte ner. Det krampar och gör ont runt hjärtat, jag är yr och ser nästan dubbelt, är ständigt trött osv.. Sockerdetox har jag kört på, utan resultat.

"Äsch, det är bara stressymptom" har jag fått höra från omgivningen då jag oroat mig. Så, kanske det är det i ditt fall? Du verkar ju ha rätt många järn i elden. Eller som sagt, en infektion. Kanske det är bäst att kolla upp vid en läkare, och helst en privat för att slippa HVC-läkarna som antyder att man inbillar sig och är löjlig..

Krya på dig i alla fall! Kram

Sandra sa...

Jag tänkte också föreslå att det kunde vara stressrelaterat... Men om du funderar över diabetes så är det ju lika bra att ta sig till en hälsovårdare och mäta blodsockret, så kan du ju utesluta det iallafall. Det är ju inte mindre risk att få diabetes om än man äter mindre socker :) Men jag tror mer på stress!

Saray sa...

Grejen är ju den att jag inte är stressad! Allt detta har kommit efter att jag varvat ner! Jag är BETYDLIGT lugnare nu än vad jag var förra året till exempel, eller redan före Julen. Känner mig riktigt harmonisk med mer rutiner än jag haft på mycket, mycket länge. Men jag ska nog gå och kolla mig ändå, Sandra, så jag kan utesluta det. Tack för upplysningen om sockerintaget!

Sussu: Hade lite på känn att vi har något liknande symptom. Har funderat mycket på om det kan ha något samband med den svarta bakgrund man har i sjukdomsregistret.. Har tänkt gå och kolla det, men en privatläkare är nog det jag skulle sikta på då, men vem vet, kanske dom kan sin sak bättre i Vasa sjukhus...

Anonym sa...

Symptomer till diabetes kan variera från person till person, men för de flesta är det att man känner sig trött och kraftlös, är jättetörstig hela tiden och oförmåga att hålla vätska länge i kroppen, helt som du har nu. Men det behöver inte betyda att du har diabetes men det lönar sig ändå att gå och testa ditt blodsockervärde, så behöver du inte fundera på det i onödan :)

P.S. Ifall det visar sig att du har diabetes så är det inte hela världen, tvärtom, diabetiker lever ett mycket hälsosammare liv än de flesta som inte har diabetes. Och med dagens teknologi så märks det knappt att man har diabetes, finns så många manicker i dagens läge! :)

Anonym sa...

Det är nog inte socker, alla människor behöver socker för att fungera. Tror snarare just på någon form av stress eller oro i livet. Bästa du kan göra är nog att varva ner så mycket du kan, det mår alla bra av! :)

Saray sa...

Men jag ÄR nervarvad. :D Mer nervarvad än såhär kan jag inte vara. :D

Isa Fisa sa...

har haft och har en del av de symptom du har. De me kramper vid hjärtat och i magen har jag haft länge, men de var nog i samband med mina ätstörningar som de kom till..dock har jag normal puls och väääldigt lågt blodtryck. Lågt blodtryck kan ju göra en väldigt trött, yr osv osv, vilket jag e nästan hela tiden. Om du har varvat ner nu kan de ju va att ditt blodtryck sjunkit..när kollade du senast? mina värden ligger båda på under 100 iaf. De att inte hålla vätska i kroppen har jag dock inget problem med, sväller upp som en ballong ;)

men du, om du oroar dig för diabetes, kolla upp de snarast! om du oroar dej för det leder de ju bara till en form av stress som gör att allt annat kanske inte är som de skall va i kroppen..testa testa så du vet!:) skippa dock jeppis läkarna, eller far privat som en annan antydde här tidigare ;)

Isa Fisa sa...

kan oxå tillägga att jag har b12 vitaminbrist och att min mage efter att jag fick hjälp med det mått bättre! förr led jag oxå av ständig törst, vilket oxå försvann efter toncill operation (där jag haft långvarig infektion) + b12.