måndag 14 mars 2011

Skärpning!

Idag, under min korta promenad på väg till jobbet såg jag en man i 70-års ålder sitta i sin gamla, bleka Volvo. Inget med det, om inte gubben hade druckit cognac. Jag trodde på allvar att jag skulle smälla av. Var nära att banka på rutan och tvinga honom kliva ur bilen och ta hans nycklar.
Ni som klagar så mycket på dagens ungdom, se tillbaka på er själva. Detta var ju trots allt bara en man, vi generaliserar ju inte för det. Så varför generalisera "dagens ungdom"?

Och vilka brister det finns i säkerheten i samhället sen! Vem tar hand om dessa människor!? Polisen är inte de som ska springa runt och köra blåstest på alla människor i hela Vasa, visst skulle de kunna, om det inte var för att det är näst intill omöjligt. Men det finns ju andra människor som borde se till att dessa människor sköter sig och klarar av att leva normalt bland andra människor.


Jag vet inte mycket om sånthär, därför är det kanske lite dumt att jag ens uttrycker mig om det med risk för att låta obildad och naiv. Men nu sa jag vad jag tycker. Och det jag såg idag tycker jag inte är rätt! Punkt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

du skulle ringt polisen och gett registernummer och position. det kan var och en göra för andras säkerhet oberoende om ung eller gammal. Jag har gjort det någon gång när jag sett berusade tänka sig bli chaufförer.

SARAY sa...

tack, det borde jag ju faktiskt gjort, speciellt då jag strax efter skriver ett inlägg som tar upp just säkerhet osv. Det är ju faktiskt var och ens ansvar att se till att bevara tryggheten. Så egentligen var jag lite av en medbrottsling, tack för att du sa till!

Anonym sa...

Det är ju tyvärr vanligare än man tror. :/