... och på begäran, här kommer kexen jag skrutit så på.
Jag brukar alltid improvisera lite men här kommer grundreceptet...
Detta behöver ni:
2 dl farinsocker
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl smör (lite mer än 150g tror jag)
2 stora ägg (vanliga går bra också)
6 dl mjöl
1 tsk matsoda
1/4 tsk salt
200g mörkchoklad (t.ex.)
Ugn 175°.
1. Börja med att sätta smöret i micron ca 20 sekunder i en porslinsskål. Det mjuknar en aning med det ska inte vara helt smält. Vispa med elvisp socker, farinsocker och vaniljsocker så att allt blandas. Sen i med smöret och vispa så det blir pösigt, sen vispar ni i äggen, ett i taget.
2. Blanda i en annan skål matsoda, salt och mjöl.
När allt blandats ihop så häller ni i mjölblandning,
lite i taget och vispar allt så det blir jämnt.
3. Grovhacka chokladen och vänd i den och rör om.
4. Sen klickar ni ut smeten på bakplåtspapper, rågade matskedar i runda bollar som ni plattar till lite med fingrarna, avståndet så att det ryms ungefär tre bredvid varandra, de flyter snabbt ut.
Sen 9-11 minuter lite beroende på ugn, och så är det klart!
Ifall man vill ha chokladkex i stället så tar du kakaopulver (inte O'Boy) och vänder i mjölblandning innan du blandar ihop allt. Och så kan du byta ut mörchokladen mot exempelvis vitchoklad eller nötter.
3. Grovhacka chokladen och vänd i den och rör om.
4. Sen klickar ni ut smeten på bakplåtspapper, rågade matskedar i runda bollar som ni plattar till lite med fingrarna, avståndet så att det ryms ungefär tre bredvid varandra, de flyter snabbt ut.
Sen 9-11 minuter lite beroende på ugn, och så är det klart!
Ifall man vill ha chokladkex i stället så tar du kakaopulver (inte O'Boy) och vänder i mjölblandning innan du blandar ihop allt. Och så kan du byta ut mörchokladen mot exempelvis vitchoklad eller nötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar