söndag 27 juni 2010

Chocolate Chip Cookies

... och på begäran, här kommer kexen jag skrutit så på.
Jag brukar alltid improvisera lite men här kommer grundreceptet...

Detta behöver ni:

2 dl farinsocker
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl smör (lite mer än 150g tror jag)
2 stora ägg (vanliga går bra också)
6 dl mjöl
1 tsk matsoda
1/4 tsk salt
200g mörkchoklad (t.ex.)

Ugn 175°.

1. Börja med att sätta smöret i micron ca 20 sekunder i en porslinsskål. Det mjuknar en aning med det ska inte vara helt smält. Vispa med elvisp socker, farinsocker och vaniljsocker så att allt blandas. Sen i med smöret och vispa så det blir pösigt, sen vispar ni i äggen, ett i taget.

2. Blanda i en annan skål matsoda, salt och mjöl.
När allt blandats ihop så häller ni i mjölblandning, 


Inga kommentarer: