måndag 13 december 2010

Besök på Blossom

Fick besök av systeryster och hennes pojkvän på jobbet idag. Jag tvingade Anna att gå ut och ta bilder då det ännu var ljust. Dock hade det redan börjat skymma så jag får lov att vänta till julen. Har lusläst manualen till kameran idag, försöker insupa så mycket information som möjligt. Jag vill bli duktig på dethär!



by the way, det finns ännu en del Humanity-armband kvar i Kokkola och i Jeppis! Passa på att ge dig själv eller någon annan en fin julklapp, samtidigt som ni hälsar på lilla mig eller någon annan ur den fina Blossom-personalen.


kyrkan var fin i kvällsmörkret, måste dock ställa in vitbalansen och färger till nästa mörkerfotografering, just nu är det rätt gult och rött. Har någon som är erfarenhet tips om smarta manuella inställningar får ni gärna dela med er åt en rookie.


Kram på er, och godnatt!

3 kommentarer:

Sveas yngel sa...

Men det blev ju en häftig sepia-effekt på bilden med kyrkan! Ibland kan fel inställningar bli bra effekter ;)

Jag tycker de e lite knepigt att fota utomhus på kvällarna, ibland... för det är sånt underligt ljus från gatlyktorna... Men igår när jag fotade luciatåget hade jag på "Lysrörs-vitbalansen", och det blev bra.. :) Men det beror lite på hur varm/kall lamporna är, vad som funkar bäst.

Anonym sa...

kvällstid krävs nästan ett stativ om du vill ha bra bilder, blir lätt suddigt annars.

Saray sa...

Jag vet, även om både objektiv och kamera har inbyggd stabilisator är det omöjligt att få den riktigt skarp utan stativ..